Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Sportivii de la CSM Suceava şi CSȘ Rădăuţi s-au întors cu 20 de medalii de la naţionalele de juniori II şi III

Timp de şase zile, sportivii secţiilor de tir sportiv de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Școlar din Rădăuţi au luptat cu succes pentru medalii la Campionatul Naţional de puşcă aer comprimat şi glonţ pentru juniori II şi III, unde au urcat de 20 de ori pe podium. În prima zi a competiţiei ce a avut loc la Complexul Sportiv „Iosif Sârbu” FRTS din Bucureşti, la puşcă aer comprimat, echipele de juniori şi junioare de la CSȘ Rădăuţi au ocupat locul IV, iar o zi mai târziu, dar în competiţia de puşcă glonţ, Andrei Pavăl (CSȘ Rădăuţi) a câştigat bronzul individual la 40 de focuri culcat. În aceeaşi probă, echipa CSM Suceava (Ionuţ Slabu, Romeo Curcă, Marian Degheluţă) a ocupat locul III. În ultima zi a întrecerilor de juniori II, aceeaşi echipă masculină de la CSM Suceava a câştigat bronzul în proba de 20 focuri genunchi, iar echipa CSȘ Rădăuţi, formată din sportivii Andrei Pavăl, Eduard Buliga şi Eduard Nemţoc, a bifat două locuri III în probele de 20 focuri picioare şi 3×20 de focuri.

Luni, în prima zi a naţionalelor de puşcă aer comprimat şi glonţ pentru juniori III, echipa de juniori de la CSȘ Rădăuţi a câştigat argintul, iar cea de fete s-a clasat a IV-a, în concursul de aer comprimat.

Marţi, Ionuţ Slabu şi Andrei Pavăl, de la CSM Suceava, au ocupat locul II, respectiv III în proba de 40 focuri culcat la puşcă glonţ. Pe echipe, CSM Suceava a câştigat aurul şi cea de la CSȘ Rădăuţi s-a ales cu argintul în aceeaşi probă, la masculin.

Ultima zi a adus delegaţiei sucevene şase medalii la echipe şi patru individuale, dintre care trei au fost de aur

Ultima zi a naţionalelor avea să fie şi cea mai bună a tiriştilor din judeţul Suceava. Astfel, la probele de trei poziţii puşcă glonţ, echipa masculină CSM Suceava a luat aurul la 20 focuri genunchi, argintul la 3×20 focuri şi bronzul la 20 focuri picioare, în timp ce echipa CSȘ Rădăuţi a luat două medalii de aur, la 3×20 focuri şi 20 focuri genunchi, dar şi un loc II la 20 focuri picioare.

În concursul individual, Andrei Pavăl, de la CSȘ Rădăuţi, a luat două locuri II, la 20 focuri picioare şi genunchi, dar şi un loc III la 20 focuri genunchi, în timp ce Romeo Curcă, de la CSM Suceava, a câştigat bronzul la 20 focuri picioare.
„Echipa puşcaşilor de la CSM Suceava a fost formată integral de sportivi din cadrul DGASPC Suceava – Centrul de plasament <Mihail şi Gavril> Solca, iar echipele Clubului Sportiv Școlar Rădăuţi, din elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 5 <Bogdan Vodă> Rădăuţi, respectiv Liceul Tehnologic <Tomşa Vodă> Solca.  Avem copii excepţionali şi talentaţi în posturi de excepţie, ce şi-au petrecut vacanţa într-un mod deosebit. Îi felicit cu căldură  pe toţi în aceeaşi măsură pentru rezultatele obţinute.
Mulţumim Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Suceava, fără de care participarea sucevenilor nu ar fi fost posibilă, conducerii CSM Suceava, director Vasilică Băiţan, director adjunct Valerică Gherasim, şi doamnei contabil-şef Elena Prisăcaru. Mulţumim conducerii CSȘ Rădăuţi, director Oana Cazacu, contabil-şef Angela Schipor Angela, mulţumim pentru sprijinul acordat de director Crina Popescu şi asistent social, Oltiţa Cucoş, de la Centrul de plasament <Mihail şi Gavril>. Mulţumim părinţilor copiilor (sportivilor) care au avut încredere în noi”, a declarat antrenorul Ștefan Buiucliu.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro