Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Patru sportivi de la Suceava şi Rădăuţi au câştigat medalii la un puternic turneu internaţional în Slovacia

Aflaţi în pregătire cu lotul naţional al României de juniori II (cadeţi), doi luptători de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, pregătiţi de antrenorul Andrei Bolohan, şi doi luptători de la Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi, pregătiţi de Florin Rusu şi Mihai Reman, au participat la un turneu internaţional în Slovacia, unde au fost prezente nouă ţări, competiţie la care toţi patru au reuşit să urce pe podium.

De la LPS Suceava, Cosmin Mihalache a reuşit să câştige toate cele patru meciuri de la categoria 92 de kilograme şi a cucerit astfel medalia de aur. Aflat în ultimul an de juniori II, Cosmin a câştigat anul trecut locul I la Cupa României de juniori II, locul II la Campionatul Naţional de juniori II şi locul III la Campionatul Naţional Şcolar. Cel de-al doilea sportiv de la LPS Suceava, Bogdan Pop, a evoluat la categoria 55 de kilograme şi a reuşit să câştige medalia de bronz. În sezonul trecut, Bogdan a ieşit campion la naţionalele şcolare şi a câştigat bronzul la Cupa României de juniori II. În turneul internaţional din Slovacia, Gheorghiţă Şcheul, de la CSŞ Rădăuţi, a reuşit să obţină medalia de bronz la 45 de kilograme, iar colegul său David Grigorean a urcat pe aceeaşi treaptă a podiumului, dar la categoria 110 kilograme.

„A fost un concurs puternic, unde atât sportivii noştri, de la LPS Suceava, cât şi cei doi de la CSŞ Rădăuţi au avut evoluţii foarte bune în Slovacia, ceea ce ne dă speranţe pentru sezonul ce urmează. Bogdan Pop şi Ioan Bălan de la LPS Suceava, împreună cu rădăuţeanul Gheorghiţă Şcheul, vor participa în luna iunie la Festivalul Olimpic al Tineretului European, o competiţie ce se va desfăşura în Azerbaidjan, colo unde sunt categorii de greutate doar până-n 65 de kilograme. Mihalache şi Pop au ca obiective în acest an participarea şi la europene şi mondiale, dar şi titlurile de campioni naţionali. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, restaurantului Melody, Sevi Caba şi Valentin Stănuţ”, a explicat antrenorul sucevean Andrei Bolohan.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro