Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Rădăuțiul a găzduit etapa județeană la juniori II și Cupa Mărțișorului

 

În weekend, sala de lupte greco-romane de la Rădăuți a fost gazda a două competiții, Etapa Județeană a Campionatului Național pentru juniori II și Cupa Mărțișorului, un concurs rezervat copiilor, începători și avansați. Etapa județeană la juniori II a fost organizată de Asociația Județeană de Lupte Suceava în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Suceava, la Cupa Mărțișorului fiind implicate și cluburile participante, CSM Suceava, CSM Bucovia Rădăuți, LPS Suceava, CSS Rădăuți, CS Zimbru Siret și Unirea Satu Mare.

După etapa județeană a Campionatului Național pentru juniori II, Teodor Vodă (LPS Suceava) s-a impus la categoria 45 de kilograme, Andrei Balan (Unirea Satu Mare) la 48 de kilograme, Tudor Ciocianu (CSM Bucovina Rădăuți) la 51 de kilograme, Felix Dediu (CSM Suceava) la 55 de kilograme, Dragoș Onciul (Zimbrul Siret) la 60 de kilograme, Gabriel Nicoriuc (CSM Bucvina Rădăuți) la 65 de kilograme, Ioan Balan (LPS Suceava) la 71 de kilograme, Vasile Coroamă (CSM Bucovina Rădăuți), Cosmin Crețu (LPS Suceava) la 92 de kilograme și Alexandru Ciocianu (CSȘ Rădăuți) la CSȘ Rădăuți.

După etapa județeană au intrat pe saltea și cei mai mici dintre luptători, la Cupa Mărțișorului, competiție unde Denis Ursescu (CSM Bucovina Rădăuți) s-a impus la categoria 28 de kilograme, Laur Andrișan (Unirea Satu Mare) la 30 de kilograme, Giovani Olari (CSȘ Rădăuți) la 36 de kilograme, George Straton (LPS Suceava) la 38 de kilograme, Paul Moroșan (LPS Suceava) la 40 de kilograme, Ionuț Ignat (Piatra Neamț) la 46 de kilograme, Dragoș Onciul (CSȘ Rădăuți) la 56 de kilograme, Florin Țigănașu (Piatra  Neamț) la 75 de kilograme. Cupa Mărțișorului a avut și o secțiune dedicată fetelor, unde Denisa Andrișan (Unirea Satu Mare) a câștigat locul I la 32 de kilograme şi Alexandra Vișinar (CSM Suceava) și Ana Andrieș (CSM Suceava) la 56 de kilograme.

„Au fost două competiții foarte utile pentru luptătorii din județul nostru. Am organizat prima dată etapa județeană de juniori II, la care copiii au avut ocazia să-i urmărească pe cei mai mari colegi, în meciuri de unde au avut cu siguranță de învățat. Mai apoi și la copii au fost meciuri foarte frumoase și tari, ceea de ne dă speranțe pentru generațiile ce vin din spate. Mulțumim domnului Ștefan Mandachi și lanțului de restaurante Spartan pentru sprijinul pe care ni l-a acordat la aceste două competiții și nu numai”, a explicat antrenorul sucevean Valerică Gherasim.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro