Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Rădăuţenii au început anul cu mai multe locuri pe podium în etapa a V-a din Campionatul Naţional

Sportivii secţiei de tir sportiv de la Clubul Sportiv Școlar din Rădăuţi, pregătiţi de antrenorul Ștefan Buiucliu, au început anul 2018 cu o etapă din Campionatul Naţional. De joi şi până duminică, juniorii de la Rădăuţi au luptat pentru un loc pe podium la a cincea etapă a Campionatului Naţional pentru arme cu aer comprimat, ce a avut loc la poligonul Federaţiei Române de Tir Sportiv din Bucureşti. Rădăuţenii au participat cu un număr de şase sportivi, trei fete şi trei băieţi la juniori. În prima parte a acestei etape naţionale, în proba olimpică de dublu mixt juniori II, Andrei Pavăl şi Sara Florean au reuşit să câştige primul loc, în timp ce colegii lor de club Eduard Buliga şi Miruna Susnovici s-au clasat pe locul II în aceeaşi probă de puşcă aer comprimat. Duminică, în proba de puşcă aer comprimat, unde s-a tras pe distanţa de 10 metri, ce a fost rezervată juniorilor şi junioarelor II, la masculin CSȘ Rădăuţi a reuşit să ocupe toate cele trei locuri ale podiumului, Andrei Pavăl clasându-se pe I, Eduard Buliga, pe locul II şi Eduard Nemţoc, pe locul III. Rădăuţenii pregătiţi de Ștefan Buiucliu au dominat competiţia şi la fete, unde Sara Florean a venit pe locul I, Delia Gherasim, pe locul II, iar Miruna Susnovici, pe locul III.

„La această etapă au participat sportivi legitimaţi la cluburi din întreaga ţară. Rezultatele juniorilor noştri vorbesc de la sine, următorul obiectiv fiind participarea la etapa finală de puşcă cu aer comprimat juniori I, ce va avea loc de la Arad, în perioada 4 – 6 februarie”, a explicat antrenorul Ștefan Buiucliu.

 

În 2017, CSM Suceava a avut 12 medalii naţionale, iar CSȘ Rădăuţi un număr de 15 medalii

Sportul de performanţă cu arme de foc şi arme de aer comprimat, extrem de sofisticat prin varietatea probelor şi armelor folosite, pare un apanaj al unor cluburi sportive cu mijloace şi disponibilităţi speciale, în sensul accesibilităţii la poligoane de tragere, materiale sportive specifice, antrenori şi mentori anume calificaţi în domeniu şi, nu în ultimul rând, finanţare pe măsură.

Anul competiţional 2017 a adus prin intermediul sportivilor din judeţul Suceava, la finalele Campionatelor Naţionale organizate de Federaţia Română de Tir Sportiv, un număr de 15 medalii la probele de puşcă pentru secţia Clubului Sportiv Municipal Suceava, la juniori III, II, I, dar şi la tineret, în timp ce pentru Clubul Sportiv Școlar Rădăuţi s-au câştigat 12 medalii la juniori şi junioare II şi III. Talentul, munca, spiritul de echipă şi sacrificiu ale sportivilor multiplicat de susţinătorii lor reali şi pragmatici au dat roade, confirmând nu pentru prima sau ultima dată valoarea şcolii de tir bucovinene. În plus, lotul naţional de tir sportiv 2018 a fost din nou accesat la CSM Suceava de sportivul Iulian Andriescu, iar de la CSȘ Rădăuţi de către sportivul junior Andrei  Pavăl.
„În spatele acestor rezultate remarcabile pentru sportivii noştri, dată fiind dotarea tehnică, posibilităţile materiale şi înaltul nivel de performanţă dat de mari cluburi din ţară (Steaua, Dinamo, CSM Arad, CSU Oradea, CSM Focşani), stau conducerea CSM Suceava (directorul Vasilică Băiţan şi directorul adjunct Valerică Gherasim) dublată de sprijinul atent şi punctual al Primăriei municipiului Suceava şi al Consiliului Local al municipiului Suceava. Din partea CSȘ Rădăuţi sprijinul a venit din partea domnului director Viorel Stoica şi al profesoarei Cazacu Oana. Notabil este sprijinul părinţilor sportivilor, al directoarei Centrului de Plasament <Mihail şi Gavril> Solca, Crina Popescu, al soţiei mele, doctor Carmen Raluca Buiucliu, al managerului SC Panap SRL, Cosmin Flutur Avramescu şi al administratorului SC Carabina Top SRL. Pentru anul sportiv 2018 ne propunem decenţă şi moralitate în viaţa de zi cu zi şi excelenţă în sport”, a explicat antrenorul Ștefan Buiucliu.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro