Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Rădăuțenii au început naționalele de pușcă aer comprimat cu două locuri pe podium

Sportivii Clubului Sportiv Școlar din Rădăuți au debutat cu dreptul în actuala ediție a Campionatului Național de Tir sportiv pușcă și pistol aer comprimat. În prima etapă din cele șase programate în acest sezon, disputată la Arad, Eduard Nemțoc și Gabriel Buliga au reușit să urce pe podium la pușcă aer comprimat. Elev al Colegiului Tehnic din Rădăuți, Eduard Nemțoc, pregătit de antrenorul Ștefac Buiucliu la CSȘ Rădăuți, a avut un parcurs bun în competiția rezervată juniorilor și la final s-a clasat al doilea. Colegul său, Eduard Buliga, elev al Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava și sportiv al CSȘ Rădăuți, a reușit să urce și el pe podium la juniori III, dar pe poziția a treia.

„Cei doi sportivi, dar și toți participanții la această primă etapă au avut ocazia să se întâlnească și să învețe multe lucruri de la invitații de onoare ai competiției, marele campion internațional Peter Sibi și campionul olimpic Alin Moldoveanu, sportivi ce au tras demonstrativ la un nivel foarte înalt, cu rezultate apropiate de recordul mondial. Sportivii i-au urmărit cu atenție pe cei doi campioni și cred că această experiență acumulată le-a fost benefică pentru următoarele etape ale Campionatului Național. Am mai avut cinci fete și doi băieți în aceeași clasă valorică și de vârstă care n-au putut să participe la prima etapă din cauza școlii, dar care așteaptă vacanța și următoarele etape. Eduard Nemțoc și Gabriel Buliga au tras bine la Arad și s-au comportat la fel de bine, fiind foarte disciplinați”, a explicat antrenorul Ștefan Buiucliu.

La etapa de la Arad au fost prezenți sportivi de la mai toate cluburile puternice din România, Dinamo București, CSM Arad, CSM Brașov, CSU Oradea și altele.

Sursa foto + text: monitorulsv.ro