Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Timp de patru zile, arcaşii Clubului Sportiv Municipal Suceava şi ai Clubului Sportiv Școlar Rădăuți au avut o evoluție foarte bună la finalele Campionatului Național de Tir cu Arcul pentru seniori şi juniori I, ce au avut loc la Aninoasa. În competiția rezervată seniorilor, CSM Suceava a câştigat cinci medalii de aur şi una de argint. Astfel, în concursul individual de seniori, la masculin, CSM Suceava a ocupat primele două locuri prin Mykhailo Kostash şi Andrei Dănilă, în timp ce la feminin, Lidia Kostash Sichennikova a reuşit să câştige titlul de campioană națională. În concursul pe echipe mixte seniori, Lidia Kostash Sichennikova şi Andrei Dănilă au câştigat aurul național, aceeaşi medalie fiind obținută de echipele de seniori de la CSM Suceava, cea masculină, în care au tras Mykhailo Kostash, Tudor Buzilă şi Andrei Dănilă, dar şi cea feminină, cu Lidia Kostash Sichennikova, Ilinca Fecioru şi Mădălina Amăiestroaie, toți sportivii de la CSM fiind pregătiți de antrenoarea Roza Deneş.

CSȘ Rădăuți a obținut prin sportivii săi pregătiți de antrenorii Ioana Trufin şi Andrei Dănilă un număr de nouă medalii naționale. La individual senioare, Mădălina Amăiestroaie a câştigat argintul, iar colega sa Ilinca Fecioru a obținut bronzul. În concursul pe echipe mixte, Mădălina Amăiestroaie şi Tudor Buzilă au câştigat argintul, la seniori pe echipe, Alexandra Forray, Denisa Siminiuc şi Anda Halus au terminat pe locul III, în timp ce echipa masculină formată din Alexandru Popescu, Cosmin Sbierea şi Sebastian Popescu a terminat pe locul IV.

CSȘ Rădăuți a avut reprezentanți pe podium şi-n concursul juniorilor. La individual, Cosmin Sbiera a câştigat bronzul, iar Anda Halus a fost aproape de o medalie şi a câştigat la final locul IV. În concursul pe echipe, cele două echipe feminine de la Rădăuți au ocupat primele două locuri, aur pentru Anda Halus, Alexandra Forray şi Denisa Siminiuc, şi argint pentru Sabina Dia, Adina Ilincă şi Amalia Fecioru.

La echipe juniori, Cosmin Sbierea, Sebastian Popescu şi Alexandru Popescu au luat bronzul, aceeaşi medalie fiind câştigată şi de Alexandra Forray şi Cosmin Sbiera, la echipe mixte juniori.

„Sportivii de la CSȘ Rădăuți au avut un comportament exemplar, având în vedere că acest concurs a fost destinat categoriilor de seniori şi juniori I, distanța de concurs fiind cea maximă, de 70 de metri. Toți sportivii de la Rădăuți sunt de vârstă mai mică, de la categoria cadeți, juniori 2, chiar şi de la categoria copii (Alexandru Popescu). Mădălina Amăistroaie, Ilinca Fecioru, Tudor Buzilă au confirmat selecția lor în lotul național de seniori. Sportivii de la CSM Suceava au urcat pe podium la toate categoriile aflate în concurs. De asemenea, sportivul Andrei Dănilă şi-a întărit poziția în cadrul lotului de seniori. Următoarea competiție de obiectiv va fi turneul internațional de la Zywiec (Polonia), 3 – 8 octombrie, din delegația României făcând parte şi sportivii mai sus menționați, antrenor Alexandru Deneş”, a explicat antrenoarea Ioana Trufin.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro