Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Arcaşii de la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi au început anul în forţă, la naţionalele indoor

Timp de trei zile, sportivii secţiilor de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi au luptat cu succes pentru medalii la Deva, la prima competiţie importantă din anul 2019, Campionatul Naţional de Sală, o competiţie rezervată seniorilor şi juniorilor I. Arcaşii din judeţ au tras excelent la aceste naţionale şi-au reuşit să câştige medalii la toate categoriile din concurs. În concursul rezervat seniorilor, CSM Suceava a reuşit să obţină patru medalii naţionale, secţia clubului fiind coordonată din acest an de fosta sportivă a clubului Ioana Trufin. În concursul de simplu, Andrei Dănilă a reuşit să câştige medalia de aur, dar a urcat pe podium şi-n concursul pe echipe, alături de Mihailov Kostash şi Tudor Buzilă, unde CSM Suceava a câştigat titlul naţional. În proba feminină pe echipe, Elena Gheorghiţă, Mădălina Amăiestroaie şi Ilinca Fecioru au reuşit să câştige aurul naţional, în timp ce în proba pe echipe mixte, Mihailov Kostash şi Mădălina Amăiestroaie au reuşit să obţină argintul naţional.

„Meciurile eliminatorii şi baremul cifric tras în concurs au arătat buna pregătire din perioada precompetiţională de sală. Mulţumim pentru sprijinul acordat Primăriei şi Consiliului Local Suceava”, a declarat antrenoarea seniorilor de la CSM Suceava, Ioana Trufin.

Sportivii de la CSŞ Rădăuţi au urcat pe podium deşi au concurat la categorii superioare de vârstă

Arcaşii de la Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi, pregătiţi de antrenorii Andrei Dănilă şi Ioana Trufin, au obţinut cinci medalii la aceste naţionale, şi asta chiar dacă au participat la categorii superioare de vârstă, în perioada 22-24 februarie urmând să participe şi la naţionalele de cadeţi, respectiv juniori II. La senioare, Mădălina Amăiestroaie a devenit campioană naţională a României în proba de simplu, pe locul doi clasându-se colega sa, Ilinca Fecioru. La juniori, Sebastian Popescu a câştigat bronzul la simplu, dar şi argintul în proba de echipe, unde a tras alături de Alexandru Popescu şi Cosmin Sbiera. Sebastian Popescu a mai câştigat un titlu de vicecampion naţional alături de Anda Halus, dar în proba de echipe mixte. În concursul rezervat junioarelor, Anda Halus a ocupat locul III la individual şi locul II în concursul pe echipe, alături de Adina Ilinca şi Amalia Fecioru.

„Tudor Buzilă, Mădălina Amaiestroaie şi Ilinca Fecioru au reconfirmat prin evoluţia lor selecţia în lotul naţional de seniori şi alături de Andrei Dănilă vor participa la încă două cantonamente de pregătire organizate de Federaţia Romana de Tir cu Arcul în parteneriat cu Comitetul Olimpic Român. Competiţia de obiectiv este Grand Prix-ul European Bucureşti, programat în perioada 8-13 aprilie, acesta fiind ultimul concurs la care se acordă locurile pentru Jocurile Europene Minsk 2019”, a explicat antrenoarea Ioana Trufin.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro