Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Mădălina Amăistroaie, elevă în clasa a 12-a, reprezintă România la Jocurile Olimpice, la tir cu arcul! Totul a început în joacă, dar după 6 ani s-a transformat într-o surpriză frumoasă a delegației tricolore

Mădălina Amăistroaie, o tânără sportivă de 18 ani, a readus România la Jocurile Olimpice la tir cu arcul, după o pauză de 13 ani.

Sportiva legitimată la legitimată la CSȘ Rădăuți și CSM Suceava va intra la noapte (ora 03:00) în competiția olimpică. Va fi, probabil, și cel mai important start pe care îl ia într-o competiție sportivă.

Ea este elevă în clasa a 12-a și a prins turneul olimpic de la Tokyo pe ultima sută de metri. A obținut biletul olimpic la un turneu de calificare la Paris, în luna iunie

Mădălina Amăistroaie, elevă în clasa a 12-a, reprezintă România la tir cu arcul

Mădălina Amăistroaie a realizat cea mai mare performanță a carierei în urmă cu aproximativ o lună. A câștigat o bătălie decisivă cu poloneza Sylwia Zyzanska cu scorul de 6-4. Astfel, ea a devenit una dintre surprizele plăcute ale delegației tricolore la Tokyo. Nu mulți au fost cei care s-au așteptat ca România să fie reprezentată și la tir cu arcul. Calificarea a luat-o puțin prin surprindere chiar și pe tână sportivă. Ea își fixase ca obiectiv să ajungă la Paris 2024.

În istoria Jocurilor Olimpice, România a mai adunat doar două prezențe. La Moscova 1980, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15. În Beijing 2008, Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenți.

madalina-amaistroaie1-1076x1400

Eleva de clasa a 12-a a câștigat foarte multă încredere după turneul de calificare de la Paris. Acum nu vrea decât să se bucure de întrecerile de la Tokyo.

„Vreau să trag cât mai bine şi să mă bucur de concursul olimpic, pentru că va fi cel mai important la care merg până acum şi vreau să dau tot ce pot. Îmi doresc să iau medalie, acesta este visul meu. Acum rămâne să vedem dacă îl îndeplinesc sau nu”, a declarat Mădălina Aimăstroaie, recent, într-un interviu pentru Agerpres.

Mădălina Amăistroaie: „Trebuie în primul rând să ai talent şi apoi un psihic foarte bun”

Evident, faptul că Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au amânat cu un an au ajutat-o pe sportiva în vârstă de 18 ani. Pe parcursul unui an de zile, progresul ei a fost semnificativ. „Mi-a oferit un an în plus să mă antrenez mai bine. Am avut mai mult timp să merg în cantonamente, centre de specialitate şi să mă antrenez cu lotul olimpic. Asta m-a ajutat să ajung să mă calific”, a mărturisit Mădălina Aimăstroaie.

Jocurile Olimpice de la Tokyo o prind pe tricoloră pe locul 18 în ierarhia mondială. Clasamentul este condus de o indiancă, Deepika Kumari. Într-o ierarhie a sportivelor doar din Europa, Mădălina ar fi într-un Top 10. Performanța de vârf până la turneul de calificare a atins-o în luna aprilie, la o etapă de Cupă Mondială din Guatemala, unde a ajuns până în semifinale.

madalina-amasitroaioe2-1110x1400

Mădălina Aimăstroaie a ajuns la Jocurile Olimpice după aproximativ 6 ani de când a început să tragă cu arcul. La început, totul a fost o joacă. Acum este cap de afiș în delegația României, în ceea ce privește reprezentarea tricoloră pe data de 23 iulie.

„Practic acest sport de şase ani, intru acum în al şaptelea an. Trebuie în primul rând să ai talent şi apoi un psihic foarte bun, să nu fii copleşit de emoţii la concursuri. Mai trebuie foarte multă muncă, antrenament şi pregătire”, a vorbit Mădălina Aimăstroaie despre rețeta succesului. Indiferent cum se vor încheia Jocurile Olimpice pentru ea, eleva din clasa a 12-a este deja o premiantă!

Sursa foto + text: prosport.ro