Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Rădăuțeanca Mădălina Amăistroaie a cucerit două medalii pentru România

Abia revenită de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra sportivă Mădălina Amăistroaie, legitimată la secția de tir cu arcul de la CSȘ Rădăuți – CSM Suceava, a obținut un nou rezultate remarcabil, de această dată într-un concurs apropiat de categoria ei de vârstă. La Cupa Europeană de tineret desfășurată la București, în intervalul 1-7 august, sportiva antrenată de Ioana Covaliu și Andrei Dănilă a reușit să cucerească două medalii de bronz pentru România, la junioare individual și în proba pe echipe. În prezent, Mădălina se află în Polonia, acolo unde participă la Campionatul Mondial de tineret, din lotul României mai făcând parte alți doi sportivi rădăuțeni, este vorba de Tudor Buzilă și Anda Halus.

La doar 18 ani ai săi, Mădălina Amăistroaie a terminat pe locul 37 concursul de clasament al probei de tir cu arcul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, devenind prima femeie din România care s-a calificat la cea mai importantă competiție de pe mapamond la această disciplină sportivă.

În palmaresul Mădălinei se mai află medalia de aur cucerită la Cupa Europeană de tineret din 2019.
Sursa foto + text: monitorulsv.ro