Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Mădălina Amăistroaie de la CSŞ Rădăuţi a câştigat aurul la Cupa Europeană a Tineretului

Timp de şapte zile, pe stadionul Olimpia din Bucureşti a avut loc Cupa Europeană a Tineretului la tir cu arcul, o competiţie la care s-au aliniat la start 260 de sportivi din 26 de ţări. Printre aceştia, în lotul României s-au aflat şi cinci sportivi antrenaţi la Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi de Andrei Dănilă şi Ioana Trufin. Dintre arcaşii rădăuţeni, cea mai bună comportare a avut-o Mădălina Amăistroaie, sportivă care alături de Maria Timpu, de la SCM Deva, a câştigat medalia de aur în concursul pe echipe mixte la cadeţi.

În concursul individual la cadete, Mădălina Amăistroaie a avut cel mai bun rezultat în etapa de calificări cu 666 de puncte. După patru meciuri eliminatorii au urmat două partide eliminatorii, în care Mădălina a pierdut la baraj, unde se măsoară săgeata cea mai apropiată de centru, iar câţiva milimetri au făcut ca să rateze podiumul, rădăuţeanca încheind concursul pe locul patru la cadete. Tot de la CSŞ Rădăuţi şi ceilalţi componenţi ai lotului naţional au avut o evoluţie bună, Tudor Buzilă terminând pe poziţia a 9-a în concursul pe echipe la cadeţi, Alexandra Forray a luat locul şase cu echipa la cadete, Ilinca Fecioru, locul 17 la individual cadete, iar Anda Halus a terminat pe 5 cu echipa, la junioare.

În perioada 18-24 august, rădăuţenii Mădălina Amăistroaie, Ilinca Fecioru şi Tudor Buzilă vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul pentru tineret, competiţie ce va avea loc în Spania, la Madrid.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro