Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

Arcaşii rădăuţeni s-au întors acasă cu şapte medalii de la naţionalele în aer liber

Cei mai mari dintre sportivii secţiei de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi au avut o comportare excelentă şi s-au autodepăşit la finalele Campionatului Naţional de Tir cu Arcul în aer liber. Juniorii I de la Rădăuţi, pregătiţi de Alexandru Deneş, Roza Deneş şi Ioana Trufin, au câştigat şapte medalii în competiţia de la Aninoasa, dintre care patru de aur, una de argint şi două de bronz. În competiţia individuală masculină la juniori I, Tudor Balaş Buzilă a avut un parcurs excelent şi a devenit campion naţional al României, după o finală în care câştigătorul s-a stabilit la baraj. Tot medalie de aur a câştigat şi colega sa Mădălina Zbierea, tot la individual, pe acelaşi podium urcând pe poziţia a treia Ilinca Fecioru, tot de la CSŞ Rădăuţi. Cele două fete medaliate la individual, Mădălina Zbierea şi Ilinca Fecioru, alături de Mădălina Amăiestroaie, au tras excelent şi-n proba pe echipe, câştigând titlul de campioane naţionale, locul II fiind ocupat de echipa a doua a rădăuţenilor, formată din Sabina Bia, Emilia Forray şi Simona Amăiestroaie. În concursul pe echipe mixte, Ilinca Fecioru şi Tudor Balaş Buzilă au câştigat cea de-a patra medalie de aur pentru delegaţia rădăuţeană. Mădălina Zbierea, Ilinca Fecioru şi Mădălina Amăiestrioaie au intrat şi-n concursul pe echipe de la senioare, unde au reuşit să câştige bronzul naţional.

„La fel ca seniorii de la CSM Suceava şi juniorii I de la CSŞ Rădăuţi au tras foarte bine, în condiţiile în care lupta pentru medalii a fost una aprigă, toţi concurenţii venind foarte bine pregătiţi la aceste naţionale. La juniori departajarea s-a făcut aproape mai tot timpul prin baraje, mai ales în ultimele faze, aşa cum a fost şi-n cazul lui Tudor Buzilă Balaş, care a luat aurul după ce a tras foarte bine în barajul din finala pentru titlul de campion”, a declarat Roza Deneş, unul din cei trei antrenori de la CSŞ Rădăuţi.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro