Ministerul Tineretului si Sportului Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Federatia Romana de Atletism Federatia Romana de Tir cu Arcul Federatia Romana de Tir Sportiv Federatia Romana de Lupte

CSŞ Rădăuţi a dominat naţionalele în sală pentru cadeţi, juniori II şi copii

Sportivii secţiei de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi, pregătiţi de antrenorii Alexandru Deneş, Roza Deneş şi Ioana Trufin, au avut o evoluţie de excepţie la finalele Campionatului Naţional Individual în sală pentru cadeţi, juniori şi copii, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 16-18 martie, la Deva. Arcaşii rădăuţeni au câştigat nu mai puţin de 18 medalii, dintre care 9 de aur, 6 de argint şi 3 de bronz, reuşind şi mai multe recorduri naţionale ce trebuie să fie omologate.

În concursul individual al cadeţilor, Tudor Buzilă a devenit campion naţional, în timp ce la fete, Mădălina Amăiestroaie a luat aurul, iar Ilinca Fecioru a ieşit vicecampioană a României. Tot la individual, dar la juniori II, Cristian Chiprianov a câştigat aurul, iar la fete, Anda Halus a câştigat titlul de campioană, pe locul II clasându-se colega sa Sabina Dia. La copii, CSŞ Rădăuţi a avut două medalii, un loc II pentru Alexandru Popescu şi un loc III câştigat de Gabriela Ciornei.

 

Rădăuţenii au avut evoluţii foarte bune şi-n concursurile pe echipe

În concursul pe echipe mixte, la cadeţi, Mădălina Amăiestroaie şi Tudor Buzilă au câştigat aurul, doborând şi recordul naţional ce era deţinut tot de rădăuţeni. La juniori II, tot la mixt, Anda Halus şi Cristian Chiprianov au câştigat aurul, iar la copii, Gabriela Ciornei şi Alexandru Popescu au ocupat locul II. Arcaşii rădăuţeni au excelat şi-n concursul pe echipe, unde au câştigat şapte medalii. La cadeţi, Tudor Buzilă, Cosmin Zbierea şi Alexandru Popescu au devenit vicecampioni naţionali, în timp ce la cadete, Alexandra Forray, Ilinca Fecioru şi Mădălina Amăiestroaie au câştigat trofeul de campioane naţionale, iar Denisa Siminiuc, Flavia Sfîrnaciuc şi L. Bâgu au luat bronzul. Rădăuţenii au dominat şi întrecerea pe echipe la juniori II, unde au câştigat două medalii de aur, la băieţi, prin echipa formată din Chiprianov, Plesciuc şi Hriţcan, iar la fete prin Dia, Halus şi Fecioru.

Tot la echipe, dar la categoria copii, băieţii au obţinut argintul (Forray, Chiprianov, Popescu), iar fetele s-au ales cu medalia de bronz (Popovici, Tipa, Ciornei).

„Sportivii noştri au reuşit rezultate deosebite la acest campionat naţional, unii dintre ei reuşind şi recorduri naţionale, care încă n-au fost omologate. Au fost serioşi la antrenamente, au muncit mult, iar rezultatele sunt pe măsură. Trebuie remarcat faptul că faţă de anii trecuţi arcaşii de la CSŞ Rădăuţi au tras mult mai multe puncte, iar încet-încet se apropie de rezultatele la nivel internaţional. Sperăm ca vremea să ţină cu noi, deoarece în curând vor începe şi competiţiile în aer liber”, a declarat antrenorul Alexandru Deneş.

În perioada 23 martie – 5 aprilie, lotul lărgit de cadeţi al României va avea un cantonament la Rădăuţi, unde va fi şi un concurs de selecţie pentru a se stabili sportivii ce merg în competiţiile internaţionale. În acest lot se află şi şase arcaşi de la Rădăuţi, Tudor Buzilă, Ilinca Fecioru, Mădălina Amăiestroaie, Sabina Dia, Cosmin Zbiera şi Alexandra Forray. La mijlocul lunii aprilie, lotul României de cadeţi va avea un turneu internaţional în Slovenia, în luna mai o cupă a Europei în Italia, iar la finalul lunii iunie, Campionatul European, în Grecia.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro